onsdag 29 juli

Pia är i onåd just nu hos mej. Vi skulle gå ut till bilen för att åka upp till Övertänger men just som jag öppnade grinden fick hon syn på en Ekorre och gissa om hon stack men som tur var så stack Ekorren och gömde sig under grangubbens trapp och gissa om Pia fick SKÄLL men så gjorde hon lika när vi kom hem också så gissa om hon strycker runt mina ben just ju. Hon vet såååå väl att hon är i onåd.

Christer håller på att lägga in nytt golv i hallen i källaren URSNYGGT blir det tror att vi har snyggast golv i hela huset därnere hihihi.



Ser ni att vi målat väggarna också det blir så in i vassen snyggt!!!!!!!!!! I dag har solen lyst men jag tror att det blir Åska för det är så tryckande. Och I Rättvik har dom det bara bra det tycker vi är sååååå skönt. Sara och Kristian åker till Vansbro i morgon och kommer hem till stan på tisdag och på onsdag ska hon till Kemlabb så då får jag säkert en kram!!!!!
Som sagt så var vi upp till Helen och Tommy Pia och jag, vi skulle plocka av hallonen och det gjorde jag men bland Tistlarna får dom då plocka själva så det så HÖR NI DET för fy fan vad TISTLAR det var och som sagt dom BRÄNNS  så ben och armar känns som nålnynnor just nu men en halv hink plockade jag och Christer plockade en halv hink i söndag - det får räcka. Resten får Helen plocka själv hihihi tror att jag ska stå och titta på hihihihiiiiiii

Hej då hörs en annan dag


27 juli

Ja då var det måndag igen och idag har det varit både SOL och mulet just nu ser det ut som om det skulle bli åska - får väl se hur det blir. Idag har jag klippt gräsmattan och jösses vad jobbigt det var - lite blött var det. Sen har jag målat baksidorna på skrubbdörrarna nere dom ser ut att bli bra tur det då hihihi.

Ja tänk att igår så förlovade sig Tommy och Helen och Tindra blev 7 månader samma dag - lyckat va? Jätteroligt är det!!!!! Och Gunilla och Lars Åke åkte upp idag till Rättvik för att grattulera - JÄTTESKOJIGT - och så ska Anneli och Micke komma upp till dom idag också jätteroligt för dom.
 
Annars så saknar jag dom allihopa JÄTTEMYCKET så det så, men antar att dom kommer hem till helgen. Få se om Sara och Kristian stannar i Rättvik efter Crussingen eller om dom drar vidare hoppas bara att jag får träffa er snart Sara! Längtar efter Kramen du vet. Emma kommer i alla fall med  dom hem så henne får jag kramma snart.... Nu ska vi snart äta så slutar för idag!!!!!!!

Än en gång STORT Grattis Helen och Tommy - är så glad att ha fått dej i vår familj!!!!!!!


         

Hela min familj!!!!

26 juli

2006 07 26

I rättviks hamn

Vid Siljans strand

möttes de två

tror bestämt en onsdag det var

solen  den sken på kvällshimelen

och vinden var så varm och skön!

 däcket på båten så inbjudande var

och Tommy sa "Välkommen Helen"!

Men dock så tog det 8 månader innan det sa Klick Klick

Men sen har det hänt mycket på dessa 2 ½ år.

Hus, Familj och Tindra.

Vi önskar er Många Många LYCKLIGA år Helen och Tommy

Och säger GRATTIS GRATTIS nu när ni bestämt er för att byta ringar med varandra.




Stort GRATTIS på er båda!
Mamma pappa och pia


Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut ur den hårdaste mark
som sol över mörka gärden
.



24 juli

GRATTIS alla Kristina och Kerstin som har namnsdag idag. Och kan ni TÄNKA er SOLEN lyser och man kan se blåhimelen just nu annat var det i går då kom det över 40 mm regn och var ett j-a busväder. Igår var vi upp till Rättvik i regnet och hälsade på Holm - Bergkvist gänget och hade Sara och Kristian med oss. Vi fikade ( hade namnsdagstårta med mej ) sen grillade vi och åt sen var kl helt plötsligt 20 så då var det dax att åka hem men jösses vad det regnade på vägen hem så det gick inte så fort hem. I dag så blåser det i Rättvik sa Tommy han verkade lite beskymrad över det stackarn. Han sa att det gick nästan vita gäss på Siljan och det verkar inte så kul precis. Tur att inte jag är på sjön idag för jag har nämligen anlag för sjösjuka hihihi. I alla fall så verkar vädret bli lite bättre till veckan och det hoppas jag verkligen!!!!! Idag så ska vi måla hallen i källaren första gången vi tänkte grunda med vit färg först eftersom vi redan har den hemma så sen ska vi måla med den riktiga färgen - det blev Granit! Blir nog förrhoppningsvis skitsnyggt.

GRATTIS på din första namnsdag Tindra KERSTIN Holm Berkgkvist!!!


Lilla goding där!!!!

Hörs i morgon!!



Gullungar är ni båda!

onsdag 22 juli

Ja jag bloggar väl lite då ingen annan gör det hihihihi. Idag har Tommy och Helen haft TUR Christer han precis stoppa paketet på posten. Men nog har dom lite otur allt med sin semester fast idag är det ialla fall fint väder, strålande SOl och + 26 gr det ni. Fast i morgon ska regnet komma tillbaka igen kan ni tänka er? Precis som om vi inte har fått nog med vatten hihihi.  I morgon ska vi hämta upp Sara och Kristian sen åker vi via Leksand upp till Rättvik och träffar Helen, Tommy, Emma, Tindra och Molly. Sen ska Sara och Kristian vara kvar hos dom under Classik Car veckan.

Har klippt gräset idag här hemma, målat dörrposter och latat mej. Christer ska måla lite taklister och det vita under trappen upp mot övre hallen sen får vi se om vi måste måla dörrfodret en till gång eller om vi kan börja måla väggarna, tänkte grunda med vit färg först. Nu är det snart bara en vecka kvar av min semester tänk vad fort det går hua hua men så är det bara.

Hör en annan dag Hej då för idag!


20 juli

Idag har Helen och compani åkt på semester hoppas att dom får det bra. Och Sara skriver på sin blogg att dom ska åka till Orsa björnpark i morgon JÄTTEROLIGt  vet att hon gärna ville dit. Hoppas att dom ser Isbjörnarna också! Vädret har varit växlande i dag ömsom regn och ömsom sol men ganska varmt + 18 nu kl 19,30. Pia stackarn har varit riktigt dålig i magen idag ( så hon har skämts stackarn) och igårkväll blev hon skrämd av ett skott så hon var som ett asplöv stackars Pia. Idag har jag skurat hallen nere och målat elementet en gång ska måla andra gången i morgon och Christer har målat taket och spacklat dörrposter så i morgon ska han måla taket en gång till och förhoppningsvis slipa dörrposterna så att vi kan måla dom sen ska vi måla väggarna tänkte vi. Tror att det blir Ljust Ljust Ljust grått med en aning mörkare grått i ( ja jag vet Sara vi är GRÅA hihihi ) men jag tror att det blir SNYGTT och så ett svart golv. NU tror jag att det blir Åska snart så jag slutar för idag ( tyckte att det mullrade ).

   

Hoppas att ni alla har det bra!!!!!

19 juli

GRATTIS på Sara dagen gumman!!!!!


lördag

Ja då har TVÅ veckor redan gått av min semester TUR att det är två veckor kvar. Idag har det varit blåsigt men varmt. Jag har klippt gräset och Christer har trimmat så just nu har vi fint. Molly har varit här idag eftersom Helen och Tommy håller på att dona iordning " Majsan " eftersom dom ska åka på semester på måndag med den. Hoppas att vädret blir fint år dom! Christer har följt med Lars Åke för att titta på " Majsan" men jag kände inte riktigt för det så jag stannade hemma med hundarna. Helen kommer snart och hämtar Molly. Antar att Emma kommer hem imorgon och Sara och Kristian har åkt till Vansbro men vi tänker åka upp till hela gänget en dag i slutet av veckan så då får vi träffa alla. Dom hotar med massor av regn till på måndag hoppas att dom har fel.

Hörs i morgon!


16 juli Torsdag

Kan ni tänka er!!!! Brännaren fungerar!!!!!!!!! JIPPI JIPPI. Christer gjorde som sotaren sa värmde upp skorsten med T röd och tog bort något ur pannan sen matade vi i pellets i skruven och så tryckte han på knappen och TÄNK den har gått hela natten och den funkar än....... Vi är sååååå GLADA! TACK SNÄLLA Tommy för  all hjälp om du bara visste hur TACKSAMMA vi är!!!!!!!!!!!! Annars så var vi uppe hos Helen och Tindra på eftermiddan i går och Christer gick ner till ån för att fiska och napp fick han på en gång men hans kastspö gick sönder - det gick av - så var det med den fiskningen men Helen klippte oss bägge och så grillade vi när Tommy hade kommit hem, sen gick Helen och jag upp till Karin för Helen skulle vattna hennes uteblommor ( dom är på dansbandsvecka i Malung ) och Herre jesses vad fint dom hade. Sååå synd att jag inte har " gröna fingrar" men vi har lite fint vi med i all enkelhet. Idag vet jag inte vad vi ska hitta på men det visar sig hihihi kankse städa uterummet om det inte blir regn, det ser lite mysko ut ute.
Ha en BRA dag alla!!!!!



Tillägg den 15 juli

Ja det var precis som Christer och jag trodde det rök in och brännaren ville inte så nu ska vi beställa en fläkt så då KOMMER det att funka. Hej då!!!!

Onsdag 15 juli

Hej alla glada!!!! Hoppas att ni alla mår lika bra som jag i solen och passa på för regnet är på väg tillbaka. Igår var det provtryckning av panna klart att det var tätt och idag så kommer sotaren hit på besiktning och just nu så är Tommy här med en elektriket så förhoppningsvis sak vi kunna prova om brännaren funkar utan fläkt fast det tror ju inte varken Christer eller jag men då får vi beställa en så att den finns hemma när Tommy och Helen kommer hem efter Classic Car så får vi be Tommy snällt om hjälp att installera fläkten för det elektriska vill inte Christer göra. Igårkväll så var vi upp till Övertänger och Christer hjälpte Tommy med grindstolparna och jag klippte gräset åt dom sen fikade vi och Lars Åke och Gunilla hade kommit också sen körde dom hem oss. Det kommer att bli såååå bra med deras staket och grind så. Det är SYND att Tindra krånglar så på nätterna så att Helen inte får sova hoppas att det snart blir bättre för dom behöver sova båda två ju. Idag så ska Christer och jag åka upp till Helen en stund på eftermiddagen och Helen ska klippa mej och Christer ska få fiska lite, Ska höra om vi ska grilla sen innan vi åket hem. Detta var allt för idag!
Bay Bay



Just nu står dom och funderar!!!
Hoppas att dom får till det.

lördag 11 juli

Kl är 09,08 och solen skiner fast det är regnmoln på himmelen få se om jag hinner ut och klippa gräset innan det börjar regna. I går blev panninstalationen klar Tommy höll på tills kl 23,30 men då hade vi varmvatten må ni tro. Men när han släppte på vattnet så upptäckte dom att alla tre kranarna läcker och så måste vi köpa en säkerhetsventil till expantionskärlet för den läcker också. Men annars  så är det luckan till pelletsbrännaren bara kvar nu ( sen han bytt kranarna dom finns på Jula tror vi ). Så här såg det ut kl 22 igårkväll



JIPPI det funkar! Fast vi har alldrig betvivlat det heller. Och Tommy du hade så rätt hihi klart att jag klev in i duschen och NJÖT!!!!! TACK än en gång SNÄLLA Tommy för all hjälp du ger oss. Både du och Christer har varit så in i vassen duktiga och nu snart så får Christers fötter och rygg vila hihihi. Nu ska jag gå ut och känna på gräset så hörs vi mera sen


fredag 10 juli

+14 gr och regn ute idag också och enligt väderkartan ska det bli så här 10 dagar till!!!!!!!!!! JÄTTEKUL med semester HAHAHAHA. Nu har Christer åkt in till stan för att köpa lödtråd, den tog slut i gårkväll men nu är det inte mycket kvar må ni tro innan det är klar i pannrummet och så har jag beställt besiktning av skorsten tills på onsdag den 15 kl 12,15 sen ska vi kunna börja elda med pellets igen OHHHH så skönt det ska bli. Tommy och Christer säger att tills i kväll så har vi VARMVVATTEN och då får jag tillbaka min diskbänk - fast det har gått rätt så bra ändå lite rörigt blir det men har funkat bra ändå men det ska bli sååå skönt med varmvatten och att kunna använda diskmaskinen igen. Tommy och Christer har varit sååå duktiga!!!!!
Tänk att Pia är så duktig med Tindra hon är helt underbar med henne ja både Molly och Pia förstårs. Nu när Tindra kravlar sig fram på magen så  går dom undan om hon kommer för nära dom hihihi annars  så kan det hända att hon grabbar tag i både svans och öron på dom. Idag så åker Sara till Vansbro efter jobbet och Emma kommer hem över helgen så i kväll ska vi grilla revben och flintastek och äta pommesfrites till - tur att vi har gasolgrill hihihi och tak på altan annars så skulle vi bli blöta hihihi. Ja det var väl allt för just nu.

Ha en bra regnig dag hihihi

        
Det här  är ROLIGT     Gullungar är ni båda
må ni tro!

Siv

9 juli

REGN och blåst idag med och + 12 gr. Och så här verkar det bli ett tag till. Hittills har det kommit 32 mm den här veckan. I början på veckan ( mån - tis ) var det mulet men rätt så varmt i alla fall ca + 20. Typiskt nu när jag har semester. Igår var Helen, Tindra och jag in till  jobbet och badade, Tindra är verkligen ett vattendjur hihihi men innan vi åkte till jobbet så var vi och överaskade Sara på hennes jobb, gissa om hon blev snoppen men glad tror jag sen på eftermiddan kom Sara och Kristian och åt hemmagjord pizza. Idag ska Kristian åka hem och Sara åker till Vansbro i morgon och Emma kommer hem över helgen. Helen har pysslat med att göra mat till Tindra dom här dagarna så nu har hon i frysen så det är bara att ta upp, tror säkert att det räcker i 1 1/2 månad åt henne och Tindra är verkligen matglad hon skiner som en sol när det kommer något gott och det är en ren fröjd att både se och höra henne för hon låter verkligen sig höras också och det är sååååå gott sen har hon börjat prata jättemycket och när ingen bryr sig om henne så " högfärshostar " hon för att få uppmärksamhet det låter för roligt. Annars så har Tommy börjat med rörkröckiriet igår i pannrummet så nu är det verkligen på gång och senats i morgonbitti ska jag beställa provtryckning av skorsten för innan dess så får vi inte elda med pellets. Nu längtar jag verkligen efter att få både varmvatten och kankse lite värme också om det ska hålla på att regna så här eftersom det blir så rått inne då.
Nu kommer nog Tommy och Helen snart så får jag höra om Tindra och Helen har sovit i natt då hoppas det.



Det här är gångna tider hihi numera så håller hundrana sig undan ibland och Tindra krällar efter dom hihi

Hejsvejs för den här gången!!!!
Siv
Maka, Matte, mamma, mormor och svärmor

onsdag 8 juli

Ny dag och nya möjligheter hihihi. I dag ska Helen Tindra och jag åka in till jobbet så att Helen och Tindra får bada lite när det är så dåligt badväder ute. Idag så regnar det och är 14,4 gr ute. Igår så var det mulet men varmt ca 20 gr sen på kvällen kom regnet. Igår så tog Tommy upp nytt hål i skorsten och murade igen det gamla rökhålet så nu står pannan på plats och det nya rökröret är igenmurat.


Dom slet hela dagen stackarna ( Tommy och Christer ) antar att dom ska börja med rörkrökiriet idag dom är då duktiga!!

Tindra fick smaka nektarin och gissa om det var gott helt klart en ny favorit



Hon är som en fågelunge när det kommer något extra gott hihihi.
Sara berättar på sin blogg att både hennes och Emmas cyckel har blivit sönderslagna igår. Visst är det för bedrövligt hur någon/några kan känna tillfredsträllelse av att förstöra andras saker och inte så billiga heller. Hoppas att det går att laga! Förstår att dom blev RASANDE det blev jag med - ett stort kok STRYCK skulle dom ha . Hoppas att Hut går Hem och att deras cycklar blir sönderslagna med så det så.

Nu snart kommer nog Helen så ska vi åka in till stan.

Hej då för just nu!

söndag och sol

Igår var uppbjudna på middag till Övertänger ohhh såå gått det var TACK snälla Helen och Tommy. Och så fick vi träffa tjejerna lite och i dag så åker dom till Stefan i två veckor hoppas att dom gör något roligt där fast Sara ska jobba två veckor till sen ska hon och Kristian visst jobba en vecka för hans mamma sen är det Clasic Car så nu dröjer det LÄNGE innan vi träffas OHHH vad jag ska längta. Emma kom in på Mediaprogrammet på gymnasiet KUL GRATTIS Emma det har du gjort det förtjänst av hoppas att du kommer att tycka det är roligt! Och Tindra kravlar på som bara den på golvet fast i går så var hon lite trött och hungrig men sen Emma givit henne gröt så strålade hon igen som en sol. I morse när jag tittade in i pannrummet så var det fullt av vatten på det nymålade golvet så det var bara att torka och ställa dit en hink under röret som droppar rätt så bra men jag tror att det hade klarat sig för färgen hade hunnit torka och tur att det finns en golvbrunn som vattnet hade runnit ner i. Idag ska Tommy och Christer ta bort väggen i soprummet där dom ska ta ner och upp pannorna men vi måste mäta dörrhållet först. Nu ska jag göra något tror jag kanske plocka ihop i pannrummet och sen ta reda på lite tvätt sen ska vi gå ut och plocka bort allt som står i soprummet. Ha en bra dag!



Puss på er så länge!!!!!!

FREDAG 3 JULI

Äntligen dax för siasta arbetsdagen innan semestern fast igentligen känns det som om jag skulle kunna jobba en vecka till men det ska bli jätteskönt med 4 veckors ledighet. I går så målade jag pannrummaväggarna två gånger var klar vid 21 tiden och nu håller Christer på att måla dom bitar av golvet som vi ska måla just nu. Måste le lite när jag läser saras blogg ena dagen håller hon på att elda upp huset och nästa morgon kunde det ha blivit översvämning i hennes rum måste säga att hon har varit lite otursföljd i ett par dagar. Och Tindra har börjat så smått att krypa - hon ser så undrande ut när Emma tar bort sin telefon för henne så att hon måste åla sig vidare för att nå den , tror att hon tänker " Vad GÖR du Emma " hihihi. I kväll ska Christer och jag grilla och bara mysa så får jag klippa gräset i morgon idag orkar jag inte har så in i vassen ont i axlarna för att inte tala om ryggen hua hua jag har blivit GAMMAL hihihi.

Ha en SKÖN fredag!



Pia 4 veckor gammal!

2 juli

Igår så målade Christer om taket i pannrummet med Caffe Latte färgen och det blev Sååååååååå BRA och så lagade han golvet där pannan ska stå han är sååå duktig och i dag ska han måla väggen där alla rör är och skorstensmuren sen ska vi måla resten av väggarna när jag kommer hem (sen är det gamla rökröret som skulle ha murats igen innan vi målar väggarna men men det går väl att måla det efteråt kankse )och i morgon kan vi måla golvet där det är lagat ( då har det fått torkat ordentligt ) och måla väggarna en andra gången sen ska det bara torka så på söndag är det helt tort alltihopa! Det blir sååå bra tror jag. Så nu snart är det bara ( hihihi) att lyfta ner pannan och montera den. Tänk snart har jag varmvatten igen ( hoppas jag )Men det ska bli sååååå spännande att se om dom får ut den gamla pannan och acc.tanken samma väg. Men det fixar dom nog. Men det var jättejobbigt åt Christer att röra ut lagningscementen igår JÄTTE TUNGT åt honom var det så jag var lite orolig att han skulle få ont i bröstet för han har känt av kärlkraften när han målat i taket men jag offrade min elvisp men den orkade inte riktigt med cementen så han var tvungen arr röra för hand också. Nu ska jag fika

Hej då


onsdag 1 juli

Ja då är det två dagar kvar och jobba innan sem och vad säger vädret va jo så här

Mandag
06.07.2009

Skyet 18°Svak vind, 3 m/s fra sørøst

Skyet. Svak vind, 3 m/s fra sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
07.07.2009

Regn 11°Lett bris, 5 m/s fra øst

Regn. Lett bris, 5 m/s fra øst. 13 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
08.07.2009

Regn 16°Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst

Regn. Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst. 8 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
09.07.2009

Regn 18°Svak vind, 2 m/s fra sør-sørøst

Regn. Svak vind, 2 m/s fra sør-sørøst. 7 mm nedbør i døgnet.

Fredag
10.07.2009

Regn 18°Svak vind, 2 m/s fra nordøst

Regn. Svak vind, 2 m/s fra nordøst. 6 mm nedbør i døgnet.

 
Gissa om man blir GLAD fy fan, nu har det varit + 30 och strålande sol i två veckor och så ska man bli ledig och då blir det KALLT och REGN,
Annars  så har Christer målat taket i pannrummet och det blev inte bra, skiten lyser igenom fast han målade två gånger så nu provar vi med Caffe Latte färg och hoppas på att det blir lite bättre annars så får det väl se ut som det gör då. Sen putsspacklade han igår kväll ALLA hål så bara det har torkat kan vi måla väggarna och idag har jag köpt renoveringsbetong till golvet. Christer har gjort det sååå bra!!!! Så det tar sig så sakta. Hoppas att det inte dröjer så länge till innan vi har vår nya panna installerad det är lite bökigt just nu men men.

Får se om jag skriver mera sen Hej då!


RSS 2.0