måndag

Igår plockade Tommy och Christer ut vår panna och ack.tank

          

Här kommer den.                             Ta i lite nu då!


Annars så var Tindra och Helen här också och sen så kom Sara, Emma och Kristian och då åt vi allihopa sen så var det kväll. Idag så har jag rorborstskurat väggar och golv i pannrummet och torkat taket så i morgon hopas jag att Christer målar taket och lägger i alla hål i väggarna så att vi kan börja måla väggarna sen.  Det kommer att bli sååå fint så men hua vad ont jag har i ryggen nu. Sen har Sara börjat sitt sommarjobb i dag, hon ska jobba tre veckor  - bra med lite egna pengar för henne. Och i morgon så är det jobb sojm väntar men det är siata vecka före semestern sååå skönt.

Hej då för idag.

söndagsmorgon

Strålande SOl och +30 gr redan kl 09,50.  Igår tvättade Christer vår gamla vardagsrummsmatta med högtryckstätten så den har hängt ute i natt och tänk den blev nästan ren så nu har vi en matta och byta om med. Och så började Tommy och Crister i pannrummet och idag ska dom ta ut den gamla pannan. Men det är många rör hihihi som ska bort låter det som. När dom har tömt pannrummet så ska jag skura tak och väggar och golv sen ska det målas och göras FINT där tänk så skönt det ska bli. Sen är det bara att hoppas att vi inte behöver någon rökgasfläkt på skorsten men jag tvivlar på det men i så fall får vi väl köpa en då. Annars så var Helen och Tindra och Molly här på eftermiddan och vi grillade på kvällen och hade jättemysigt hela dagen. Det är  HÄRLIGT att  få uppleva Tindra. Hon badade i badbalja ute på tomten och satt i skuggan sen sov hon riktigt bra i sin säng förutom att brandlarmet håll på att skrämma ihjälp oss ( hon hade precis somnat när det satte igång) och idag kommer Sara, Emma och Kristian hem, ska bli härligt att träffa dom det är ett tag sen nu. Det är så varmt åt Molly och Pia att dom orkar inte ens leka men dom är duktiga på att hålla sig i skuggan.

                                  

Naken Tindra hihihi så skönt               Så roligt jag hade                                 Pia var är du?




Kolla vad rör hihihi

Ha en bra dag.....

måndagskväll

Sol hela dagen ända tills nu förrutom en lite skur på eftermiddan hur SKÖNT som helst idag. Idag har jag klippt gräsmattan, bakat bullar och mockarutor sen var vi upp till Övertänger och fikade ( tog en bullpåse med mej hihihi ) och Emma var hem en sväng fast hon skulle åka med 4 bussen så det blev en kort stund bara med henna innan Christer körde henne till bussen. Och " Hej vad det går undan altangolvet " för Tommy. Imorgon ska Christer och Tommy skruva dit trallen sen är golvet klart, han har varit jätteduktig. Jag har provtvättat en liten del av väggen i pannrummet med " Prick Bort " och målartvätt och kan ni tänka er det blir jätterent ju( en komination av Prickbort och målartvätt var det) , fast taket är en annan sak, ska nog testa lite mera på taket i morgon med borste också, idag vågade jag inte ta borsten där  hihihi.
Ja då var den här helgen slut och jobb väntar i mrgon fast nu är det bara två veckor kvar tills jag har 4 veckors semester, skönt skönt.



Nu är det slut för idag hihihi Sov så gott i natt!


söndagskväll

Idag har det varit varmt och soligt nästan hela dagen ohhhh såååååå SKÖNT det är med sol! Och så var vi upp till Helen och Tommy på eftermiddagen ( Näsatn hela eftermiddan var vi där ) och fikade och så bjöd dom på sill och potatis gott!!! Tack så mycket bägge två!!!!! Och Tommy han snickrar på på altanen och är så duktig så. Snart har han rammen klar sen är det bara golvet kvar det kommer att bli sååååå fint hörrni! På lördag siktar dom på invigning!!!!! Och Tindra hon var glad som vanligt och skrattade mest utom när hon var trött!



Nu ska jag snartlocka ut Christer i solen på vår altan för att njuta av kvällen ( det är friidrott på TV just nu ).
Hörs i morgon och Sara Kristian kommer SNART igen!!!!!!!!

Maka;Mamma;mormor; Matte och svärmor hihihihi

midsommardagen 2009

Idag så har det varit SOL och ikväll är det riktigt skönt ute. Njuter i fulla drag må ni tro. Och så har Tommy och Christer varit upp på taket och konstaterat att motorn till rökgasfläkten har brunnit, tror nog inte att det går att laga men Tommy skulle fråga Krichian ( eller hur det nu stavas hihi ). Tråkigt men det är ju bara så i så fall. Tack snälla Tommy för hjälpen i alla fall! I går var Holm Bergkvist här och åt middag och det var så trevligt. Och idag så var Tindra feberfri så nu hoppas jag att hon blir frisk och kan ni tänka er det ska bli högsommarvärme säger dom, hoppas att dom har rätt bara. Annars  så har vi mest varit ute med Pia idag och njutit av solen.

  

Hej då för idag

Siv 

Midsommarafton

Ja då var det midsommarafton och REGN och + 10 gr pricis det vädret man vill ha va? Hua vad trött jag blir snart ger jag upp känns det som. Och inte går pelletsbrännaren igång heller så det är inte så varmt inne heller precis. I alla fall ska Helen, Tommy, Sara, Kristian och Tindra komma ner och äta middag med oss idag. Tänkte grilla och koka färskpotatis sen blir det glass och jordgubbar till efterrätt. Ska bli skönt att träffa Sarisen lite det är ett tag sen nu och jag saknar båda ( även Kristian) tjejerna så mycket när dom är hos Stefan.

         

Mina fyra älsklingar!

Väntar mest på att det ska sluta regna så att Christer kan upp på taket och fixa till rökgasfläkten så att vi kan få lite värme inne. Ja i alla fall så hoppas jag på en lite torrare avslutning på dagen hihihi. Nu har jag inget mer att skriva om det känns bara lite jobbigt just nu ( inte att skriva ) det beror nog på vädret.
Hej då så länge!

torsdag 18 juni

Helen tvingar mej att blogga hihihihi. I dag har Christer och jag varit in till stan och storhandlat och nu sitter jag uppe hos Helen och Tommy och väntar på att Christer och Tommy ska bli färdig med att montera markisen så att Tommy ska kunna bygga altangolvet utan att bli våt hihihihi. Sen ska vi hem och se om vi får igång pelletsbrännaren och så ska Christer upp på taket och byta kondesator om han nu kan göra det själv annars så får vi be Tommy om ännu en tjänst stackars han! Och i morgon är det midsommarafton så nu har halva sommaren gått och det har varit två finna veckor allt som allt, det är ju så att man kan bli djupt deprimerad ju. Och tänk idag ska jag inte behöva stjäla kort utan Helen har lovat att jag får låna av henne hihihihi. I morgon kommer Sara och Kristian hem för att fira midsommar med Helen och Tommy och Tindra och dom ska komma ner till oss och äta grillat på eftermiddan dom är såååå välkomna allihopa. Hoppas bara att Tindra blir frisk hon är nämligen sjuk tror att det är tredagars feber hon har stackarn.



Hej då för den här gången!!!!!

14 juni

+ 8,7 gr ute och BLÅST och regn hua vad trött jag är på detta väder. I går var helen, Tommy; Emma; Tindra och Molly här och åt middag med oss. Tack för en trevlig stund! Sen när dom åkt hem så tände vi en brasa i öppna spisen och satt i gillestugan och kollade på tv på kvälen och så upptäckte vi att rökgasfläkten inte gick så Christer gick upp på taket och kollade och upptäckte då att en sladd till kondosatorn hade smällt så nu har vi ingen fläkt till skorsten urch vad TRÖTT jag blir känns som om man vill ge upp bara.  Men men det är väl bara att kämpa på - den som i leken her gett sig in får väl också leken tåla - finns det ett ordspråk som säger. I alla fall så har jag satt på elementen idag så hoppas att brännaren funkar utan fläkt ett tag för det blir så rått inne när det bara regnar. Och i morgon så ska Tommy och Christer till Stockholm och hämta pannan, hoppas att det blir bättre väder tills i morgon men det såg inte så hoppfullt ut precis. I alla fall så var det jättemysigt med brasa och pia mådde så bra så framför den. Och hon längtar verkligen efter bättre väder för ut vill hon inte när det är så här.



Nu är det slut för just nu.

13 juni

Ja då har alla fått sommarlov ohhh såååå skönt för dom, och nu har Emma gått ur grundskolan



Grattis älskling!!!! Är så stolt över dej, det gjorde du BRA vännen!!!!  Släng nu det gamla över axeln och börja om från början i höst och så hoppas vi att du får BÄTTRE lärare i gymnasiet gumman. Du KLARADE det gumman BRA gjort!!!!!!

Sara har fått jobb i tre veckor på arenan bra va? 

Efter Emmas examen så åkte vi tradionellt upp till stadsparken för glass men nu måste vi fixa någon ny tratition för nu är det slut på statsparken. Vi har ätit glass där i 10 år efter varje skolavslutning och det har varit jättetrevlig varje år och tänk det är bara två år som vi har varit tvungna att sitta inne och i år var ett av dom hihihi.



Idag så bara regnar det och är såååå tråkigt väder så och Pia stackarn hon vill då rakt inte gå ut, det dröjde till kl var över tio innan hon behagade sig ut i dag hihihi men då var det NÖDVÄNDIGT må ni tro. I dag kommer Helen, Tommy och Tindra och kankse Emma och ska äta med oss vi tänkte grilla tur att vi har gasolgrill va? Sara och Kristian har åkt in till satn för att Lana i kväll och i natt. Ha så roligt hör ni hihihi.



Nu har jag snott flera kort av Helen hihihi så här kommer ett till



Slut för idag!!!!

torsdagskväll

I dag så har Sara och Kristian fått sommarlov - sååå skönt för dom. Och i morgon så är det Emmas tur. Tänk att " lillan" går ut grundskolan i morgon är lite svårt att fatta. Men dom har varit sååå duktiga alla tre i skolan ( Sara, Kristian och Emma ) tycker att dom ska vara STOLTA över sig själva. Och idag har Tommy hjälpt oss med pannköp och på måndag ska Tommy och Christer åka till Stockholm och hämta den nya pannan. Hoppas att den blir bra nu då....
 
Flera bilder

så här ser den ut. Tack snälla Tommy för att du hjälper oss!!! Men jag avundas dej inte med tanke på vikten på pannan 215 kg det ni. Sen är han så snäll så att han ska installera den också! TACK Tommy!!!!
Annars så var Tindra lika glad som vanligt som ett solsken men hon börjar bli lite väl intresserad av mina glasögon så jag får passa mej lite hihihihi



Hoppas att det blir sådant här väder till midsommar för nu behöver vi sol och värme. Tommy ska nämligen bygga altan på framsidan på deras hus hoppas att Christer kan vara till någon hjälp.

Nu säger jag God Natt och sov gott ska nämligen upp kl 06,00 imorgon och jag är så in i vassen trött.



tillägg 9 juni

Emma - Du var VACKER som en dag, jag blev riktigt rörd. Tänk att Helen har gett  mej tre sådana vackra barnbarn TACK gumman.


                
       

Tack söta!!!

Sov så gott

9 juni

Idag så har Christer fått blockad så nu ligger han och ska försöka sova. Få se om han orkar följa med in till stan ikväll - för i kväll har Emma sin avslutningsmiddag och hon kommer att bli såååå vacker. Ni får nog vänta tills i morgon när vi kan lägga ut bilder på bloggen. Ska bli så roligt att se henne, jag blev lite nostalgist i dag så jag letade fram bilderna på Sara ( i balklänning ) och tänkte tillbaka två år. Tänk vad MYCKET som hänt under dessa två år. Vi har alla flyttat till Enviken / Övertänger, Sara har blivit myndig ( tänk va ) och Emma ska börja i gymnasiet - och Tindra har fötts. Tack tjejer för att morfar och jag får vara så delaktiga i ert liv - det uppskattas verkligen av oss!!!!!!!! Jag skriver mer i kväll nu ska jag fika och ta en huvudvärkstablett.



Sara för två år sen - ikväll är det din tur Emma!!!!!!!

Puss puss på er...

söndagskväll

Ja då har helgen varit då! Trist att den tar slut så snart bara. Det har varit urtrist väder men idag så har det ialla fall inte regnat hela tiden så gräset blev klipp idag och det var välbehövligt. Christer har fått ont i handen så hoppas att han får komma in till Smärtis i morgon nu då. Jag har inte varit så aktiv i helgen utan mest slöat hihihi. Men kort promisar med Pia har det blivit mellan regnskurarna.



Så här såg det ut för en vecka sen men nu ser det nästan ut så här ( känns så i alla fall )



Hihihihihiii

Hej då!!!!

4 juni 2009

+ 5,9 gr i morse när jag kom upp och BLÅST och regn - är det svenk sommar det ???? Fy vad trött jag blir. Och ingen ventilation alls på jobbet NOLL syre i luften det är så man kan spy!!!!!!! Och INGEN gör något åt det heller utan man kommer att få spader och bli alldelse slut i huvudet och näsblod FY FAN!!!!! I alla fall så blev det slut på arbetsdagen till slut så att jag fick ta bussen hem ohhh så skönt det var. På bussen satt Emma så Christer kom upp till korset så körde vi hem henne och Helen bjöd på fika och Tindra och Emma bjöd på soliga leenden det var välbehövt!!! Tindras kläder hade kommit som dom sänt efter dom var jättefina och MÅNGA så nu har hon nog kläder hela sommaren. Christer håller på att få ont i sin hand få se hur länge han klarar sig - vore skönt om det kom i kväll så att han inte får gå hela helgen och ha ont det blir så jobbigt då. I alla fall så är Pisen lika go och gullig som vanligt och det är SKÖNT. Nu får det vara slutgnällt för i dag hihihihihi.



Så här VILL jag ha det!!!!

Hejdå för idag


1 juni

I dag så är det sommar enligt kalendern och det har varit strålande väder i helgen nästan lite för varmt men ack så skönt det har varit. Vi har suttit ute på altan och i perolan hela dagar och kvällar och njutit.



I lördags så var vi uppe i Övertänger och Christer hjälpte Tommy i groppen hihih men dom håll nästan på att få värmeslag ju men det kommer att bli en sååå fin altan så!!!!!



Dom satte dit formar som Tommy gjutit i. Sen åt vi Tackopaj ohhh så gott det var. Sen i går ( söndag ) så tog vi ner vår Ölandstokhäck och det var jättejobbigt ju. Efter det så åkte vi och hämtade Sara, Emma och Kristian sen åkte vi upp till Helen och Tommy och grillade, Tack så mycket för en jättetrevlig helg gumman. I dag så har vi inte gjort så mycket men i kväll så klippte jag gräset igen, det har mer eller mindre fått växtfnatt. Och så ska det bli regn så det var lika bra att klippa. Helen och Sara och Kristian kom ner en stund sen tog ungdomarna bussen in till stan. Nu ska jag hoppa in i duschen sen är det Cityakuten och sen sängen för i morgon så är det jobbardag hihiihhhhiiii..
 

Och så Mattes ÄLSKLING

RSS 2.0